Barvy roku 2022

Řekněte sbohem monotónní šedi velkoměsta a úsporným černo-bílým outfitům, tento rok zaplaví syté a pestré barvy!


Každým rokem světoví módní návrháři určují svými mistrovskými díly směr, kterým se bude ubírat móda nadcházejícího období a tento rok jejich paleta více než hýří veselými barvami, takže se máme opravdu na co těšit.

Ať je léto, či zima, prostor pro barvy bychom si měli udělat vždy. Barvy vnáší do našeho stylu život a každá z nich může vypovědět něco o naší osobnosti, neschovávejme se proto za černo-bílé uniformy, ale buďme nápadití a originální.

Do svých nových outfitů můžete zařadit například exkluzivní, hřejivý a inspirující odstín Very Peri, který institut Pantone Color vyhlásil barvou roku 2022.
 
Jedná se o jemnou fialkovou barvu, která vznikla kombinací klidných modrých odstínů a energetické červené barvy. Kombinace modré a červené barvy má údajně symbolizovat spojení klidu, harmonie a vnitřní síly a odvahy, fialový odstín Very Peri by v nás měl probouzet inspiraci a evokovat pozitivní hřejivé emoce, v jejichž duchu bychom si přáli, aby se nesl celý rok. Proto až si budete pořizovat nové kousky do svého šatníku, nezapomeňte zařadit tuto uklidňující a inspirativní barvu, která vás rozzáří a oživí váš styl.
 
Pantone_very peri_barva roku 2022_max
 
„Barva roku odráží to, co se odehrává v naší globální kultuře a vyjadřuje, co lidé hledají,” říká viceprezidentka institutu Laurie Pressman. Má představovat sílu, která pramení ze změny a podporovat kreativitu a vynalézavost. Je reakcí na pandemii a má nás provázet ve světě, ve kterém nás čeká mnoho nového, dávat nám vizi, když přepisujeme své životy.

Hebký fialkový odstín Very Peri je sám o sobě výrazný, ale zároveň jemný, díky čemuž jej můžete kombinovat s jakýmikoliv dalšími barvami a to z tmavého i světlého spektra. K zimnímu kabátku v jemně fialkových tónech se například skvěle hodí dámské černé kanady
 
z naší nabídky, které jsou díky svému tvaru, designu a omyvatelnému materiálu ideálním parťákem do všech situací. Pevná podrážka těchto bot vám dá jistotu a pohodlí a v kombinaci s jemnou barvou Very Peri budou vypadat úžasně.

Zvolíte-li lehčí outfit, spíše na léto, například v podobě lehkých vzdušných fialkových šatů, rozhodně jej zkuste zkombinovat s dámskými páskovými třpytivými stříbrnými lodičkami, které svým jemným třpytivým designem zdůrazní ženskost a ladnost vašich chodidel a perfektně podtrhne jemný desén fialkových šatů.

Fialová však nebude jedinou barvou, která ovládne šatníky i ulice již v následujících měsících, užívat si můžete i jiné pestré barevné živé tóny, jako je například smaragdově zelená, která se také stala světově velmi oblíbeným odstínem reprezentovaným světovými návrháři, jako je například Dior.

Vedle jistě nešlápnete ani tehdy, zkombinujete-li smaragdově zelenou a Very Peri ve svém šatníku. Odvažte se například svůj oblíbený fialkový kousek sladit s dámskými šněrovacími kotníkovými botami se širokou podrážkou, které podpoří nejen váš estetický záměr, ale také komfort a pohodlí vašich chodidel, díky precizně propracované flexibilní ergonomii, která vám umožní vychutnat si naplno každý krok.
 
5897 (1)
 

Chystáte-li se obléci do smaragdově zeleného outfitu, jistě budete potřebovat esteticky vhodný doplněk, který se nebude s touto výraznou barvou tlouci. V tomto případě naštěstí můžeme sáhnout po univerzálních barvách černé a bílé, které, jak se říká, lze zkombinovat s čímkoliv. Slaďte harmonicky tmavě zelený oděv s dámskou kabelkou se vzorem zebry z koženky, která působí velmi elegantně, je zdobena originálním vzorem a je díky své praktické velikosti vhodná pro každodenní nošení.

Mezi výraznými tmavě pestrými barvami dostanou příležitost také světlé tóny, jako je například zářivá a optimistická popcornově žlutá barva. Podle institutu Pantone Color je tato barva hřejivá a veselá a disponuje nadpřirozenou schopností rozzářit váš všední outfit a vytvořit z něj něco neobvyklého a originálního. Poddejte se jemným pastelově žlutým odstínům a zakomponujte tuto radostnou barvu plnou života i do svého šatníku.

Na počasí nezáleží, i když jsme se naučili spojovat si pestré a veselé barvy spíše s teplými a slunečnými dny, jsou to právě chladné a chmurné zimní dny, kdy potřebujeme podpořit dobrou náladu a zahřát pestrými tóny. Nebojme se proto zařadit veselou popcornovou žluť i do svého zimního šatníku a šířit svým originálním stylem teplo a radost i v šedivých zimních dnech.

Zvolíte-li si například elegantní zimní kabátek v zářivé slunečné barvě popcornu, máte téměř volnou ruku při výběru barevných kombinací módních doplňků, či zbytku outfitu. Vzhledem k tomu, že tato barva je spíše odstín světlejší, je určitě dobrá volba zkombinovat ji s tmavšími, kontrastujícími tóny. Perfektně vynikne například v kombinaci s dámskými černými kotníkovými šněrovacími botami, které jsou díky pevné podrážce, vyššímu okraji a omyvatelnému materiálu perfektní do jakéhokoliv terénu a spolehlivě ochrání vaše chodidla před zimou a vlhkem, ať už vás překvapí jakékoliv počasí.

K lehkým žlutým jarním, či společenským šatům se naopak budou skvěle hodit lodičky dámské páskové třpytivé stříbrné na úzkém podpatku. Ty dodají vašemu outfitu šmrnc, využít je můžete k formálním i neformálním příležitostem. V kombinaci barev a stylů se vaší fantazii meze nekladou. Spolu s jemnými žlutými odstíny vytvoří svěží a šťavnatou kombinaci, která vás rozzáří a dodá vám šmrnc.

Pokud patříte mezi módní dobrodruhy, můžete zkusit pestrou a optimistickou kombinaci popcornově žluté a sytého světle modrého odstínu Supersonic, která vyloženě hýří životem. Překvapte své okolí elektricky modrým doplňkem, či rovnou celým outfitem a dovolte si o něco víc zazářit.

Obklopíme-li se pestrými a veselými barvami ve svém každodenním životě, bude i naše nálada a pohled na svět o něco optimističtější. Ač se nám to nemusí na první pohled zdát, barvy velmi zásadním způsobem ovlivňují naši psychiku i emoce, každá z nich má totiž svůj vlastní význam, který jí přisuzujeme, ať již vědomě, či podvědomě.
 
nikola-jovanovic-SQZl2ykH7E8-unsplash

Modrá barva má na náš nervový systém obzvláště pozitivní vliv, její osvěžující, pestré a zároveň neagresivní tóny mají významný uklidňující a relaxační nádech a působí tak na náš mozek odpočinkovou a zároveň pozitivně energetickou atmosférou, proto ji jistě i vy budete chtít mít ve svém šatníku a využívat tak její super schopnosti dle své libosti, třeba každý den.

Elektrická svěží modř Supersonic své čestné místo zaujímá jak v elegantních zimních outfitech, tak i v hravých letních kouscích. Volba barevných kombinací záleží jen a pouze na vás a na vašem záměru, kterého chcete docílit.

Velmi osvěžující a příjemnou kombinací do horkých letních dnů budou jistě lehké šaty na ramínka v Supersonické modři zdůrazněná krásnými lakovanými dámskými lodičkami s ostrou špičkou v bílé barvě. Čistý půvab a eleganci těchto lodiček si jistě zamilujete. Tyto neutrální, avšak ohromně okouzlující dámské lodičky mají tu nadpřirozenou moc, že si je můžete obout skoro k čemukoliv, a vždy v nich budete vypadat neodolatelně.

Nemusíte se však bát sladit elektrickou modř i s širší škálou pestrých barev. K pestrému modrému zimnímu kabátku jsou jako skvělá volba například tyto černé dámské kotníkové šněrovací boty s květinami. Sníte o rozkvetlé louce i v zimě? S těmito kotníkovými botami v květinovém vzoru, které speciálně pro vás připravila německá značka Mustang, to již není pouze sen, ale realita, kterou můžete žít každý den! Díky vysokému okraji a pevným podrážkám jsou ideální do chladnějšího, nepříznivého počasí, jejich příjemný květinový design však oživí vaše každodenní, chladné dny.

Jako dalšího adepta na odstín roku společnost WGSN, která se zaměřuje na předpovídání trendů, předurčuje sytě orchidejově růžovou – výraznou, odvážnou a ohnivou barvu, která působí vyloženě jako zabiják pesimismu a smutné nálady. Stejně jako rudá je tento teplý odstín manifestací silné ženské energie, inspirace a kreativity. Dveře módních trendů jsou však otevřeny dokořán a proto se silné energie této výrazné barvy nemusí bát využít ani muži.

Pokud pánové sladí například košili v této barvě, černé kalhoty a naše polobotky pánské elegantní černé Noody (https://www.eimo.cz/polobotky-panske-elegantni-cerne-noody/ ), jistě svou elegancí a šarmem své okolí doslova okouzlíte. Elegantní černé pánské polobotky Noody jsou skvělou volbou k elegantním outfitům pro oficiální příležitosti, či pro každodenní nošení. Elegantní a stylová pánská obuv vám dodá komfort a styl za jakýchkoliv okolností.

Dámy v této barvě jistě najdou zalíbení na první pohled, velmi působivou kombinací bude zaručeně sytě orchidejově růžový kostýmek a lodičky dámské s řetízkem a ostrou špičkou černé Goredett (https://www.eimo.cz/lodicky-damske-s-retizkem-a-ostrou-spickou-cerne-goredett/ ), v tomto vyzývavém, avšak elegantním outfitu můžete jít z práce rovnou na večírek a své okolí naprosto okouzlíte. Staňte se ikonou večera s dámskými černými lodičkami s ostrou špičkou a zlatým řetízkem Goredett. Elegantní černé lodičky v kombinaci se zlatým řetízkem působí opravdu atraktivním a luxusním dojmem.

Pokud jste se do sytě růžového odstínu zamilovala a chcete si její energickou atmosféru užívat i v pohodlí domova, jistě vás potěší dámské pantofle s růžovým kožíškem Zara (https://www.eimo.cz/obuv-damske-pantofle-eimo-damske-pantofle-s-ruzovym-koziskem-zara-qt301/ ), které vám dopřejí luxusní estetický požitek i doma na gauči. Na doma, ale i na ven do teplých dní – prostě všude, kde chcete zazářit, si s sebou vezměte tyto luxusní pantoflíčky. Černá platforma v kombinaci s růžovým kožíškem a zlatým zdobením udělá opravdu dojem.

Věhlasní módní návrháři, jako například Versace, Valentino, či Nina Ricci doporučují kombinovat zářivé a kontrastní odstíny. Nový trend pestrých barev se výrazně odrazil v jejich tvorbě a objevil se na nových modelech, kterými zapůsobili na přehlídkových molech.

Módními návrháři se však můžete stát i vy, ať už vyrazíte na nákupy, či zalovíte ve skříni, nebraňte se kombinaci i dvou, či více sytých odstínů. Dnešní módní trendy již neurčují dogmatický směr, ale spíše slouží k inspiraci a dodání odvahy ostatním, kteří by se snad rozhodovali osvěžit svůj styl a určit si nový směr, kterým se chtějí vydat ve světě módy.
 
insung-yoon-i34aQP6r17Y-unsplash

Na barvách i drobných doplňcích záleží! To, co nosíme totiž vyjadřuje to, kým jsme, jak vnímáme svět kolem nás, a také jak chceme, aby svět vnímal nás. Proto se neschovávejme za šedivé roláky a černobílé neutrální outfity, ale ukažme světu, kým doopravdy jsme. Nebojte se být šílení a zkuste se kousek svézt na vlně nových trendů, vydejte se na své nové dobrodružství ve světě barev a neobvyklých stylů, experimentujte a poznávejte to, co vás nejvíce vystihuje. Vydejte se na dobrodružnou a vzrušující výpravu za poznáním sebe sama a toho, co máte nejraději.

Tento nastávající rok však nebude maximální volnost a prostor pro fantazii pouze v barvách, ale také v nejrůznějších stylech napříč dekádami. Můžeme očekávat návrat módních prvků z devadesátých let, jako jsou například bokové sukně, široké pásky a vzory. Tím to však nekončí, retro pojede na plné obrátky a ke slovu se hlásí i 70. a 60. léta, se svými širokými kalhotami, nebo botami na platformě.

Udržujte krok s módou a na domácí lenošení, či do práce si pořiďte tyto pantofle na platformě dámské bílé Sivera (https://www.eimo.cz/pantofle-na-platforme-damske-bile-sivera/ ), které můžete sladit se svým oblíbeným outfitem a zároveň si díky nim dopřát maximální pohodlí.

Platformy letí! Oblíbenými se staly nejen díky stylovému vzezření, ale také kvůli pohodlnosti při nošení. Široká gumová platforma totiž tlumí dopad chodidel při chůzi a tím vám navodí pocit „jako v bavlnce". Dámské bílé pantofle na platformě Sivera jsou jistě tím správným módním tahem a to na domácí nošení, i jako letní obuv na ven.

V příjemné atmosféře časů minulých vás udrží například i tento retro svetr strakatý dámský s kapsami hnědo bílý Monika (https://www.eimo.cz/svetr-strakaty-damsky-s-kapsami-hnedo-monika/ ), který z vašeho outfitu vytvoří naprosto retro umělecký kousek. Retro se vrací do módy!A na jeho komfort a kvalitní materiál se můžete spolehnout.

Buďte originální a kombinujte charakteristické retro kousky. Tento top dámský vzdušný se vzory růžovo-černý Valerie (https://www.eimo.cz/top-damsky-vzdusny-se-vzory-ruzovo-cerny-valerie/ ) by bylo skvělé sladit například s černými botami na vysoké platformě. Držte krok s módními trendy a osvojte si také svůj vlastní retro kousek v podobě vzdušného příjemného dámského topu s růžovo-černými vzory v netradičním střihu Valerie.

Odvažte se a buďte originální, tento rok otevírá dveře v možnostech kombinací pestré škály sytých barev a výstředních stylů. Zkombinujte si svůj vlastní alternativní outfit z vašich oblíbených kousků a šokujte své okolí. Do svých šatníků vneste život a obklopte se pulzujícími a elektrickými barvami letošního roku, kdy se stírají hranice mezi módou a fantazií.

Rozsviťte svůj outfit i v zimě pestrými a veselými doplňky v sytých a výrazných barvách, které vyjadřují, kým jste. Čepice dámská zimní žlutá Leona (https://www.eimo.cz/cepice-damska-zimni-zluta-leona/ ) nejen, že vás udrží v maximálním komfortu a teple v chladných zimních dnech, i uprostřed sněhové vánice, ale zároveň vás nenechá zapadnout do zimní jednolité šedi.
6368
 

Nenechte temné zimní období, aby stálo v cestě vaší pestré představivosti a ozdobte se pestrými barvami, které nabízí tato žlutá dámská čepice Leona. Touto zářivou čepicí dáte všem najevo svou originalitu a optimismus.

Ať je léto, či zima, je důležité neztrácet smysl pro humor, vnesme proto radost a pestrý optimismus do maličkostí všedního života a oblečme si například tyto ponožky kotníkové se zábavnými vzory hnědo-růžové Icecream (https://www.eimo.cz/ponozky-kotnikove-se-zabavnymi-vzory-hnedo-ruzove-icecream/ ), které budou celý váš den provázet svými sladkými zmrzlinovými motivy.

Nejlepší způsob, jak ukázat, že jste jiní a nejdete s davem, je obléct si tyto pestrobarevné veselé ponožky se zábavnými hnědo-růžovými sladkými motivy Icecream. Nejen design, ale také materiál těchto stylových ponožek je velmi precizní a praktický.

Jak vzniká taková barva roku? Možná se ptáte, kdo vůbec určí, jaké budou nové barevné trendy, kombinace a na čem takové tvrzení závisí. Odpovědí na tuto otázku je hned několik. Módní návrháři z celého světa každoročně pořádají nespočet módních přehlídek, na kterých odhalují své nové umělecké výtvory a inspirují společnost pro trendy nové sezóny, těmito trendy se inspirují také velké módní značky, které je vypustí do oběhu a zprostředkuje je tak širší společnosti.
 
armen-aydinyan-bhJfx7t4QUA-unsplash

Někteří módní návrháři si barvy a designy volí nahodile, podle aktuální nálady a inspirace, někteří však konkrétní barvy promýšlí a vkládají do nich skrytý hlubší význam, který může odrážet nejrůznější postoje, či reagovat na konkrétní téma, problematiku, či situaci.

Například experti na barvy z Institutu Pantone cestují každým rokem po celém světě a hledají, zkoumají a inspirují se novými trendy, které ovlivňují nejen módu, ale celkový životní styl a postoj k životu.

Nové barvy roku, se nerodí pouze na přehlídkových molech a pod rukami návrhářů, ale především jsou také ovlivněny každým z nás a tím, co jakožto celek, společnost budujeme. Jako inspirace slouží významné světové události, způsob života, kulturní aspekty i světové sportovní události. To vše se institut Pantone snaží vystihnout a pojmout symbolem barvy roku a co nejvýstižněji tak manifestovat to, čím má pro nás nadcházející rok být.

Co je institut Pantone? Institut Pantone je velmi významným střediskem, ve kterém se rodí specifický jazyk barev a barevných kombinací, kterým se řídí a inspiruje více než 10 milionů designérů a výrobců po celém světě a využívají je v designech svých produktů. Pantone Lifestyle spojuje barvy a design v oblečení, domácnosti a doplňcích.

V roce 1963 společnost Pantone způsobila revoluci v polygrafickém průmyslu s barevným inovativním nástrojem, který umožňuje výběr a reprodukci přesných a konzistentních barev kdekoli na světě. Tento nástroj organizuje jednotlivé barevné odstíny prostřednictvím číselného systému a formátu čipu, které jsou pro Pantone typické.

Barevný jazyk Pantone podporuje všechna průmyslová odvětví zaměřená na barvy, ať už se jedná o módní, elektronický, či architektonický průmysl a nabízí více než 10 000 barevných standardů pro různé materiály včetně tisku, textilií, plastů, pigmentů a nátěrů. Standardy Pantone jsou dostupné také v digitální formě, díky čemuž jsou dostupné pro všechny.
 
noemi-jimenez-IqAi-WdcbUw-unsplash

Institut Pantone Color je konzultační služba v rámci Pantone, která předpovídá celosvětové trendy v barvách a poskytuje rady společnostem ohledně vhodných barevných variant v identitě značky a vývoji produktů. Pantone Color Institute je uznávaný po celém světě jako přední zdroj informací o barvách a jeho úkolem je předpovídat a navrhovat sezónní trendy.

Pantone Color využívá psychologii, sílu a význam barev k co nejefektivnějšímu využití designové strategie a tímto způsobem vytváří nové palety odstínů pro produkty globálních značek a světových návrhářů.

Pantone hraje důležitou roli v odvětví módy, produktů, grafického designu a životního stylu, na estetiku a design pohlíží z mnoha úhlů a ve veškerých barevných odstínech vidí hlubší smysl a poselství. Pantone Lifestyle nabízí spotřebitelské produkty inspirované barevnými standardy a paletami barev Pantone, aby každodenní život naplnily barvy a odstíny s určitým smyslem a záměrem a každý si tak mohl vytvářet a stylizovat životní prostředí, které je mu příjemné a obklopovat se odstíny s pozitivním poselstvím.


Jaké jsou barvy roku z minulých let?


Barvy roku jsou každoročně vybírány institutem Pantone podle mnoha aspektů, jako například společenská situace, kulturní směry a trendy, sportovní i jiné významné události a snaží se nejlépe definovat a vystihnout aktuální stav, či naopak to, co nám v daném období jako společnosti chybí a chtěli bychom si to nějak přitáhnout do následujícího roku.

V roce 2021 byli vybrány v Pantone rovnou dva odstíny, a to šedá (Ultimate Gray) a zářivě žlutá (Illuminating) – krásný barevný kontrast zářivě žluté a „smutné“ šedé je zajisté velmi odvážnou a originální volbou, která musí vypadat úžasně jakožto zakomponovaná do outfitu i předmětů denní potřeby. Tyto barvy byly sice zvoleny pro rok minulý, ale pokud se vám líbí a oslovily vás nezoufejte, prostor pro netradiční barevné i designové kombinace se neustále rozšiřuje a v osvěžování svého outfitu máte naprosto volnou ruku.
 
pantone-2021-ultimate-gray-illuminating

Zkuste například výraznou kombinaci zářivě žlutých a minimalisticky šedých odstínů.

Zářivý a pestrý žlutý design vám může nabídnout například tato čepice dámská zimní žlutá Leona (https://www.eimo.cz/cepice-damska-zimni-zluta-leona/ ), která je nejen úžasně barevná, ale také vás díky svému kvalitnímu materiálu udrží v teple.

Nenechte temné zimní období, aby stálo v cestě vaší pestré představivosti a ozdobte se pestrými barvami, které nabízí tato žlutá dámská čepice Leona. Touto zářivou čepicí dáte všem najevo svou originalitu a optimismus.

V klidných šedivých tónech, tolik kontrastním k hýřivé zářící žluti jsou u nás k dostání například tyto dámské šedé šněrovací kotníkové boty Jelena (https://www.eimo.cz/damske-sede-snerovaci-kotnikove-boty-jelena/ ), které jsou díky svému kvalitnímu materiálu a precizně propracované ergonomii vhodné do jakéhokoliv terénu a spolehlivě vás ochrání před zimou i vlhkem.

Dobrý styl nemusí vždy hýřit barvami duhy, občas je příjemné pracovat s jednoduchostí a minimalismem a nechat tak naopak větší prostor svojí fantazii. Šedá barva značí klid a vyrovnanost. Řešte situace s chladnou hlavou a nezapomeňte si k tomu obout dámské šedé šněrovací kotníkové boty Jelena, které tu vždy budou, aby vás tiše podpořily.

Klasická modrá se pro změnu stala barvou roku 2020, údajně má vyjadřovat klid, evokovat důvěru a působit harmonii. Obklopit se touto uklidňující, až relaxační barvou má jistě své výhody, jejím designem můžeme vyzdobit interiér, předměty denní potřeby i svůj šatník, zkrátka cokoliv nás napadne.

V příjemných nebeských odstínech si u nás můžete oblíbit například tyto praktické a pohodlné kotníkové tenisky dámské šněrovací modré Lila, které jsou díky svému kvalitnímu materiálu a praktickému střihu vhodné pro každodenní nošení a vydrží téměř každý terén a jakékoliv počasí.
 
6959

Užívejte si maximální komfort v každém kroku díky precizně navržené ergonomii, kterou se mohou pochlubit tyto modré šněrovací kotníkové dámské boty Lila. Tyto pohodlné a praktické kotníkové tenisky můžete sladit se svými oblíbenými outfity a užívat si jejich stylového designu každý den.

Něžná, a přesto dost výrazná korálová barva dominovala roku 2019. Výrazné hřejivé a optimistické tóny oranžové, růžové a červené působí skoro až jako antidepresiva a obklopit se jimi ve svém každodenním životě bude mít jistě pozitivní účinek. Barva plná ohnivé energie a radosti však jistě nevyšla z módy ani dnes, neotálejte zařadit ji i do svého všedního dne.

Ve sladkých a hřejivých korálových tónech si jistě zamilujete tento heboučký lehký svetřík dámský zdobený červený Cordelia (https://www.eimo.cz/lehky-svetrik-damsky-zdobeny-cerveny-cordelia/ ), který vás potěší nejen svým designem, ale také příjemným a hřejivým materiálem, který vás udrží v teple a hebkosti po celý den.

Korálově červený hebounký dámský top s dlouhým rukávem Cordelia je velmi stylový, praktický a pohodlný. Díky svému kvalitnímu materiálu vás také příjemně zahřeje a ochrání před zimou.

Barvy jsou všude kolem nás a mají pro nás zásadní význam, ať už si to uvědomujeme, či ne, proto je důležité se s nimi naučit pracovat a být s nimi v harmonii, naučíme se tak lépe rozumět svému okolí, ale také sami sobě.

Barvy roku již znáte a víte, co a kdo stojí za jejich vznikem, každý z nás je však originální osobnost a má jiné zážitky a důležité momenty v životě, které jej ovlivňují. Zkuste se proto nyní i vy zamyslet, jak by měla vypadat barva, která by vystihovala vás, vaši osobnost, či aktuální situaci a můžete jí zakomponovat i do svého šatníku. Pozorujte, jak se mění váš pohled a cit pro barvy v průběhu let a v závislosti na náladě, či celkové situaci, ve které se právě nacházíte. Užívejte si každý den a obklopujte se pestrými odstíny, svět totiž není černobílý, žijeme ve světě barev.